2011-03-30

Turtles

Snorklingen nere i Makena häromdagen var en liten besvikelse. Det var ganska dålig sikt i vattnet och endast en gammal skalman som låg och sov på en liten kullerstens-strand. Vi åkte ner med familjen Rob, Åsa, Elsa och Måns som alltid bjuder på trevligt sällskap och lekkamrater åt grabbarna, mest åt A.
Robert lyckades se en Muräna och det var väl det mest spännande näst efter att en annan snorklare sa att han sett en haj precis bakom oss. Trodde inte det fanns haj här.....
Det var lite synd att det inte var skalmans i vattnet när vi snorklade men det är inte hela världen. Vi ser dem nästan varje dag i vattnet medan vi seglar. Väldigt sköna djur!

Bra läge!
Som många andra dagar hängde vi på Kanaha idag också. Det var nästan som alla andra dagar förutom att det idag var mycket bättre vågor. Lagom med vind, iaf fram till 16, och fina lååånga, slääääta ganska stora vågor gjorde seglingen underbar. S satsade på friskt och verkar nästan vara tillbaka i fornstora "först ut i Yzer medan grabbarna står och glor"-dagar genom att visa upp flera svängar "down the line". Helt euforisk kom hon upp och meddelade detta. Underbart även det!


För föräldrar och andra vanliga människor som inte vet vad "down the line" innebär så är det att rida vågen medels svängar upp och ner i vågens längdriktning. Tittar man på vågor från en höjd och lite avstånd ser man att de bildar parallella linjer. Därav "down the line"


De kommande dagarna kommer det in ett stort swell (stora vågor) vilket kanske gör att Jaws bjuder på show. Det skulle vara kul att se det någon gång i verkligheten. Även Hookipa kommer bjuda på show eftersom i princip alla världens duktigaste seglare är på Maui nu för att träna.
Sämre sandlåda kan man få.

Inga kommentarer: