2011-03-26

Vagn, barn och spindlar

Vi har fått den nya vagnen - och är helnöjda!! Nu känns det stabilt att köra tunga storebror, och lillebror kan ligga mjukt och skönt i ordentlig skugga när han ska sova på stranden. Fascinerande när man betalar extra för att den ska komma inom 3-5 dagar och den dyker upp efter två. Och extra fascinerande att titta på den gigantiska spindeln som spanade på oss inne på postkontoret när vi hämtade den. Vi höll lika mycket koll på den kan jag lova medan vi stod där. FÖRMODLIGEN inte farlig, var kommentaren från en "local".


Grym räser
En fighter med 7 ben.
A och R som varit konstant förkylda och snoriga hela våren hemma i sverige blev torra under näsan på ett dygn här. Nu har dock några av oss börjat känna oss lite snörvliga på nätterna igen. Förmodligen ett fall av I-landsproblemet "AC-förkylning" som uppstår vid alltför täta besök i butiker och längre bilåkning.
A har nu släppt spärrarna ordenligt mot vattnet och badar och plaskar glatt. Vågorna får inte se FÖR stora ut, och är man bara 1 meter hög så blir ju perspektivet lite annorlunda. Häromdagen i Kihei gick i allafall A upp från filten och sa till mig att han ville gå och titta på vågorna istället. Lovande! :)

R är så lugn och nöjd mestadels, så risken är snarare att han nästan glöms bort. Han blir överlycklig när storebror kommer och busar lite med honom. Annars är det mycket uppfostringstjafs nu för tiden. Nya kompisen här i huset och A utmanar varandra konstant, vilket slutar med slagsmål och gråt, jämnstora och envisa som de båda är. Ändå vill inte A åka hemifrån eftersom det är så skojigt att leka med honom...?!


Det finns många fördelar med att dela boende. Idag fick vi middagen lagad till oss och igår smet vi ut en sväng medan A låg hemma och sov i sängen.

Seglingsmässigt fick Sebastian en härlig session med 4,7 idag på Kuau. Fångade fina vågor i princip varje väg in. Fler svängar på drygt en timme än under ett år i Sverige som han konstaterade nöjt när han kom upp! På stranden blev en lava-klippa plötsligt en båt som jag och A turades om att vara kapten på.

På shoppingfronten blev det fullträff när jag igår hittade en liknande skål som den favoriten vi köpte här för 6 år sedan. Samma design, men större och annan form. Detta blir årets förlovningspresent till oss!

Göör schnygg!
Imorgon är det en ungdomstävling i surfing på Hookipa som vi tänkte titta på medan bilen får sig en liten översyn.
På promenad i Paia
Här skall snorklas!
Bästa badkompisen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjenare Gänget! Kul att följa er framfart. Ser sjukt bra ut tycker vi. Men vi är inte alls avis för nu är det faktiskt solsken här hemma också och +2 grader :). M ligger lite efter R, 6.9kg på tremån-dagen. Vi åker till Åre om en vecka. Ska bli najs. Kramar A&S