2011-03-20

Up n running

Nu funkar datorn som den skall igen. Tydligen var det något tjall på våran mycket flexibla och stora konverter. Det enda vi behövde till slut var den minsta konvertern med 2 runda hål och 2 platta piggar, inget annat. Det värsta dessa dagar har varit att inse hur beroende man är av datorn. Inte bra. Datorfria perioder borde helt klart införas.
Naturligtvis har det hänt mycket sedan avresan i måndags morgon. Resan gick grymt bra. A och R var gryma och klagade inte mycket. De fick tom beröm av några som satt kring oss när vi landade i SF. Tyvärr gick det inte att checka vidare prylarna kvällen innan flighten till Maui men som tur var kunde vi hyra in oss på ett ställe på terminalen och slapp släpa bagarna ToR hotellet. Den natten sov vi inte så mycket för A vaknade vid 2-tiden och ville leka. Som tur var så fanns det en 24-timmars restaurang i närheten som vi kunde käka en riktigt tidig frukost på. Vi testade en ABC-omelett som var grym med avocado, ost och bacon. 
Flighten till Maui gick på morgonen och vi var rejält mossiga när vi checkade in. Alla prylar prepayed i Gbg så det vara bara att smajla och glida vidare på en räkmacka genom familjekön förbi securityn. Grymt att A sedan sov precis hela resan över till ön vilket gjorde att han kunde vara vaken till kvällen och sedan vara av med jetlagen. Smidigt.
På Maui hittade vi bilen, lastade på och rullade ner till Kanaha där alla svenskar satt och mös i skuggan. 4.2 och fina vågor rullade in men vi körde vidare och installerade oss i huset som är helt OK mitt i Paia. Vi går till stranden på 15 minuter och igår spenderade vi morgonen där. Underbart.
Hittills har seglingen varit ok men med lite för mycket vind. Totalt överriggad 4.2 och en dag har Saga inte kunnat segla. Vi har fixat mycket som vanligt de första dagarna på långa resor. Storhandlat och ordnat med saker vi saknat. Bla var vi tvungna att hyra en sulky eftersom United hade sönder vår på resan. Vi har nu beställt en ny och hoppas den kommer i slutet av veckan. United vägrade ta ansvar för skadan eftersom vi lämnat den vid gaten. Dagens tips: Lämna inte vagnen vid gaten, checka in den vid countern och låna en vagn på flygplatsen istället. 
Nu skall vi glida in i vardagen på Maui och vänta på glassig 4.7!


Lite bilder från resan och dagarna som varit:

A kollar Heathrow
På SF international kan man skapa en twister
Beachen hela daaaan!
På promenad i Lahaina
Alla är med
Keith gör det vanliga

1 kommentar:

Staffan sa...

Vi är redo att hoppa på flyget för att möta upp er på Hookipa! Det ser sjukt skönt ut! Jag skruvade på fyra fenor på nya brädan idag för att kliva i vattnet med lika många grader i veckan... Eller inte...