2009-02-07

Varmt

Onsdag 4/2

Vind! Här skall seglas ta mig tusan. Hade hört att det skulle blåsa mycket idag så vi stack till Big Bay det första vi gjorde. Rätt hyfsat med vind och lite vågor rullar in. Såg najs ut om än lite smått och långt mellan setten.

Saga är dagens testpilot och går ut med 4.7 och 75. Lite guppa och planing om vartannat. En del spolningar och ett gäng svängar. Helt OK men trött efter 45 minuter. Det var länge sedan det seglades vågor.

Sebastian går i med 4.7 och 96'an trimmad med liten svängig fena. Brädan funkar skitbra och det rippas friskt med ett helt gäng airials som landas framför vågen. Känns som man flyger hur långt som helst men fenan lämnar väl knappt vågen. En timme med blandat gupp och planing sedan blir det lunch på Bayside.

Kollar in hur Åsa och Robert har det borta på Sunset efter lunch. De har det bra i ett fint BB med gamla tyskor och en sval pool.

Det handlas lite och sedan sticker Sebastian till Melkboos med Robert. Kamikaze-segling i 30 minuter innan vi inser att det inte är så segling skall vara. Borde stannat i Hakgaat som såg OK ut men med lite för mycket vind.

En god kycklingsallad och lite kalla öl avrundar dagen.


Torsdag 5/2

Kollar Biggan på morgonen men det är platt och Saga är lite låg. Sticker ner till Robert som är ute med 4.5 i ett platt Sunset, men med swell från sydost är det kanske det bästa man får. Sebastian joinar med 4.7 och 75 och kör en timme med lite för långt mellanrum mellan de OK vågorna så det får räcka. Eftersom det brukar öka till snudd på orkan under dagen när det är så pass mycket vind redan innan 12 bestämmer vi oss för antingen city eller Muizenburg under eftermiddagen. Det får bli Muizen eftersom det ligger tjock rök från en skogsbrand rakt in över Kapstaden.

I Muizen handlas det billiga shorts och dricks dåligt kaffe. Byn känns lite övergiven. 3-4 surfskolor och ett gäng kaffeer är allt som finns. Beach finns också, massor med beach. Familjen P sticker till vännerna på kvällen och vi bjuder in hela svenskmaffian som tar med Double Seafood platter från Ocean basket. Gott och mycket. Alexander plockar minuspoäng under natten och vi är lite trötta på morgonen.


Fredag 6/2

Spenderar hela dagen på klubben och väntar på vind. Sitter under nätet för lite skugga men solen tar bra och vi bränner oss lite. Vinden kommer till slut och vi kör ett par pass med 4.7 som är bra för Saga men lite sådär för Sebastian.

Lunchen blir picknick-style som hämtas från Pick n Pay som visar sig ha en riktigt fin fruktsallad.

Enligt prognosen skall det vara lite vind fram till måndag kväll då det eventuellt kan komma lite freestylevind så i helgen får det bli sightseeing och sådant!


Lördag 7/2

Ingen vind och varmt så in i hoppsan. I ett svagt ögonblick kommer vi på att det alltid är skugga under höghusen och lite bris inne i stan och sticker in på förmiddagen. Strosar lite och käkar en god lunch. Får nästan värmeslag under lunchen så vi sticker till ett svalt Century city istället och köper lite kläder till A. Däckar i sängen när vi kommer hem, helt slut av värmen. Poolen svalkar innan vi går till Bayside och käkar middag.

Inga kommentarer: