2009-02-21

Lite vågor

Måndag 16/2

Saga är piggare redan idag. Vi går först till Bayside för att kolla Internet och ta en fika. Banana Split klockan 10 på morgonen tyder på semester! (eller att man har småbarn som vaknar väldigt tidigt) Det är jättevarmt så efter ett dopp i poolen åker vi till Century för lunch och shopping ihop med Magnus, Hanna, Leah och Inger. Vi hittar äntligen surfbutikerna idag. Lite kvällssurf på sjön tills det blir mörkt.


Tisdag 17/2

Alla svenskarna drar till Kapet och vi hänger på. Nästan hela vägen. Vid ingången är Alexander både trött och hungrig så vi bestämmer oss för att åka direkt till Simonstown. Lunchen blir något stressig då Alexander fortsätter att vara gnällig. Vi ser stora babianer på väg dit och pingvinerna vid stranden är söta som vanligt. Tyvärr tar självklart batteriet i kameran slut precis innan vi kommer fram till stranden.


Onsdag 18/2

Vi åker in till centrum och tillbringar några lata timmar med strosande och god mat. Alexander sover gott i selen när vi går runt på stan.


Torsdag 19/2

Vi är nu alla friska och pigga och känner att det är vardag och hemma här nere. Fascinerande vad snabbt de tjocka kinderna försvann på Alexander när han var sjuk och lika fascinerande hur snabbt de kommer tillbaka. Det känns väldigt konstigt att bara ha en vecka kvar. Varför ska vi hem till kyla och en liten lägenhet igen?? Vi åker till Century för att hitta nya solglasögon till Saga, men nu är hon så insnöad på ett par hon sett på stan så vi åker hem tomhänta. Vinden börjar öka så snabbt hämta grejer och sedan ett pass på Sunset. Sebastian går ut först för att Saga får nervositets-attack då det blåser ganska lite och är lite större vågor. Hon bestämmer sig ändå för att gå ut och det går ganska bra med stora brädan. Första vågen går bra, andra och tredje också, men sedan trillar hon i och fastnar med foten i hängsele-linan. I panik för att bli spolad så, fipplar hon runt och tappar grejerna i nästa våg. Nybörjarfelen radar upp sig och hon simmar jättefort efter grejerna vilket resulterar i flås utan dess like. Spinning-passen innan resan räckte inte till! Inte bra när man sedan spolas ett par vågor och gärna hade haft lite mer luft i lungorna. Väl på land, knäckt och trött surar hon ihop och går inte ut igen.

Hemma väntar grillning med Hannas kompisar här från Kapstaden. Supertrevligt med mycket diskussion kring politiska systemet, situationen och förändringarna här i landet. Det kommer att ta tid!


Fredag 20/2

En tjejbil och en killbil blir uppdelningen idag, och Alexander får leka tjej. Sebastian och Magnus sticker iväg och klättrar och vi andra tar en riktig beach-dag på Camps Bay. Solstolar, parasoll, hink och spade, bikini, bok, hav…Riktigt härligt faktiskt och Alexander stortrivs. Sebastian och Magnus möter upp och senare tar vi en lugn kväll hemma.

Inga kommentarer: