2009-02-03

Äntligen en uppdatering

Sydafrika 2009

Resan ner gick oväntat bra och vi har t.o.m enats om att det kändes som att det gick snabbare än när man åkt utan barn tidigare. Man rörde sig mycket mera i planet och då gick tiden snabbare.

Väl framme fick vi skjuts till uthyrarens kontor för att få ut bilen. Inte smidigt och man blev lite mörkrädd när det första som händer är att man knäcker båda takräckena när vi spänner på brädorna. Jahopp…. vi fick köra med dem på taket till huset. Trötta och allmänt rese-äckliga var vi livrädda att A skulle ge oss en hell-night men han var grym och sov hela natten med ett par avbrott för lite käk.

Kauai heter en helso-käk/fik-kjedja som har bra mat och goda smoothies. Där äter vi en god frukost första morgonen eftersom vi inte har något i huset. Sedan installerar vi oss och handlar mat. Det skall man inte göra på Checkers en lördag, alldeles för mycket folk. Tar en sväng förbi sjön för att kolla om kvinnan som säljer medlemskap är där men det är hon inte men vi får segla nästa dag om vi vill ändå. Kör även ner till Sunset för att kolla om det är något att ha men det är midjehögt i setten och sönderblåst, vilket iof hade varit helt OK ändå men vi har inga prylar med oss utan är bara ute och kolla läget. På kvällen är det grill eller braii som det heter på afrikaan. Alla somnar som barn vid 21.30.


Söndag 1/2

Vi bestämmer oss för att fixa en stroller och lite tunnare kläder till A och sedan kolla om det går att segla lite på sjön. Kör mot Century City, det stora shoppingcentret i Kapstaden, och hittar ett Baby City eller liknande på ditvägen där en fin ljusblå stroller inhandlas. På CC går vi nästan vilse och hittar knappt bilen på utvägen och det enda vi får med hem är huvudvärk och en låda Pilsner Urquell. Hemma slänger vi på freestylern och drar till sjön. Där körs det race-tävling så man får hålla undan och se upp lite. Bra drag under galoscherna i 4.7 och lite goa flakas är behållningen. Saga seglar inte eftersom vi inte vet om de stänger grindarna vid 17. Vi har ju ingen nyckel än…

A är allmänt god och glad och lyser upp när han får vara ute i trädgården med de fina träden och blommorna. Värmen är faktiskt inget problem alls, man får bara vara lite noga med att skydda från solen. Det blir nog svårare att komma hem, hehe.


Måndag 2/2

Leah är sjuk. Hon kräktes floder igår kväll och idag är hon som en urkramad trasa och inte i form. Vi tar en promenad till Bay Side mall som bara är 5 minuters gångväg bort och shoppar loss totalt. En massa kläder och skor köps in till stort jubel för det går bara på kring 500 rand. Ett kap helt enkelt.

Efter matning delar fam. P på sig och den lyckliga av de 2 hänger med oss till Constantia vingård sydost om Kapstaden där vi tar en sen lunch. Gott. Hemma igen blir det ett kort bad i den lite kalla polen och sedan värmning av vinterbleka kroppar i solen. Gott det med. Vi kör nudlar till middag som blir precis lagom till nattning och den sjuka som nu inte är ensam. Saga är också dålig men efter att har gjort sig av med middagen och fått lite vila känns det lite bättre. Vi hoppas på det varit gluten i något hon fått i sig så att det gått över imorgon, för då skall det blåsa och vara vågor.


Tisdag 3/2

Det var inte gluten och hon blev inte ensam. Båda två slåss om toaletten hela natten… A beter sig som att han förstår att han inte kan kräva något av oss, och sover gott och är lugn och snäll på dagen. Himla tur det! Vi tar oss äntligen till ett Internet och uppdaterar bloggen. Saga har lyckats fippla bort alla sina telefonnummer på mobilen och kommer inte höra av sig trots inköpt kontantkort om ni inte skriver era nummer här… Nu ska vi bara softa resten av dagen och samla lite krafter!


Vi lägger upp bilder på picasa.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... Trots spyor hit och dit så är det trots allt roligare att vakna upp ur en sjukdom i SA än i Göteborg... :-)
Rock on! Hanna hälsar Saga att hon vill få rapport på 0705667867.
/S..

Anonym sa...

Kul att du bloggar Basse! Se till att stabilisera magen så ni kan köra järnet sen. Här är det bistert och nada surf...
Ha de gött!
/Rille

Anonym sa...

Precis, hällre sjuk i SA än på jobbet...

Ha det smutt!

Anonym sa...

/adde

A+B-O sa...

Synd att ni känner er dåliga, men A ser ju pigg ut på bilderna.
Hoppas ni blivit lika pigga som A nu...
Njut av sol-vind-vatten,
här är moln-is-kallt :-)
A+B-O

Anonym sa...

Jag gillar att få vara delaktig genom bilderna och se fina lilla systerson skratta och flyga. Jag njuter av gnistrande djupa snödrivor och pulkaåkning. Kram!/Ylva