2009-02-16

Long time

Söndag 8/2

Ingen vind och varmt så in i hoppsan. Vi har nu förstått att det är högsommar. Tänker dra till Paarl men vänder 2 gånger. Först för att vi glömt guideboken och sedan för att vi läser att Fairview och de flesta andra vingårdarna inte är öppna på söndagar. Vi sticker till World of Birds istället. Det ligger i Hout Bay. Vi tar kustvägen dit och kollar utsikten som visar berg som sticker upp ur dimman. World of Birds är större än vi tror och vi går bara igenom hälften innan hungern tar överhand.

Grillar hemma hos Åsa och Robert på kvällen. Alexander njuter av att gnaga på en majskolv.


Måndag 9/2

Sebastian kollar om det är surfbara vågor och även var man skall hyra bräda och vad det kostar. Eftersom det inte är någon annan som vill surfa åker vi till Paarl istället. På Fairview möts vi av en skylt som välkomnar även på söndagar….. Vi testar 10 viner och lika många ostar för 20 rand. Tjejen som serverar vinerna är från Norge och beskriver vinerna på norska. Lunch äter vi i skuggan på Boschendal som är stort och vackert. Vi tar med 3 flaskor och 2 getostar hem från Fairview. 2 av flaskorna samt osten njuter vi av till grillat lamm på kvällen. Alexanders 2:a tand sticker upp.


Tisdag 10/2

Vind! Havet är platt så vi kör ett pass var på sjön innan det blir för mycket vind där. Lunch på Café Blauwberg. Gryta och rik omelett samt kaka, glass och kaffe gör oss redo för lite 3.7 i Big Bay där det rullar in lite glesa vågor. Saga kör ett kamikaze-pass på 40 minuter innan hon ger upp. Inte så konstigt eftersom 3.7 är stort även för Sebastian när han går ut. Helt slut pallar vi inte med att fixa ordentlig middag så det blir gröt och macka.

Ikväll kommer Hannas mamma och Åsa och Robert åker hem.


Onsdag 11/2

Vind och vågor står på schemat.

Vi sticker till Big Bay tidigt. Saga kör ett pass först med 4.2. Det är lite sporadiskt med vind och lite svårt i de ibland stora vågorna som dumpar lite eftersom det är lågvatten. Sebastian kör sedan 4.7 i ungefär samma förhållanden men kanske lite mera vind. Ett kul pass som visar att det faktiskt går ganska bra att guppa med 75'an, bara det är bra vinkel på vinden.

Hemma igen tar vi en tur till poolen och svalkar oss medan Alexander sover i skuggan. Innan middag tar Sebastian ett kvälls-surf på Sunset med Mattias. Lite för lite vågor och lite för många italienare för att det skall vara riktigt bra men kul hur som helst.

Inger bjuder på en god pasta till middag.


Torsdag 12/2

Ingen vind.

Sebastian och Magnus sticker ut på kapet och bouldrar med en lokal förmåga som Magnus stött på uppe i Newlands. Det är långt bort och varmt som satan men ett riktigt bra område som visar upp en hel del problem av hög klass.

Saga, Hanna och Inger försöker ta promenaden upp för Lions Head men avbryter p.g.a. av värmen som går hårt åt Leah och Alexander. Istället tillbringas eftermiddagen på Waterfront.

Varma efter en dag ute går vi till poolen för att svalka oss. Alexander är på riktigt plask-humör och skrattar högt när vi badar.

På kvällen beställer vi hem stark indisk mat.


Fredag 13/2

Alexander sover lite kass på natten så vi tar en långsam morgon. Ingen vind på dagen men ev. på kvällen talar för någon aktivitet och sedan segling. Det blir ett kärt återbesök på vingården Meerendal där vi åt lunch och provade viner för 2 år sedan. Vi kör tokfel. Upp på ett berg där det ligger en fin restaurang som är alltför dyr och sedan runt till andra sidan innan vi kommer rätt. Detta trots att vi tycker att vi känner igen oss längs den vindlande vägen.

Meerendal är som sist. Bra mat och riktigt billigt. Det visar sig att Mattias och Camilla är där också med Camillas nyanlända föräldrar.

Alexander är hängig och somnar vid varje möjliga tillfälle. Termometern visar 38.9 grader så det är inte konstigt. Trots feber äter och dricker han vilket dämpar vår oro.

Vinden kommer aldrig på kvällen.


Lördag 14/2

Efter att ha kontrollerat om det är något drag på havet sluter vi upp med Mattias och Camilla på sjön och seglar där nästan hela dagen. Vi äter en sen lunch på Cape Town Fish Market bestående av sushi för Saga och chicken curry.

Sebastian kör 30 minuter på Sunset på kvällen som är riktigt dåligt. Väldigt offshore och byigt.

Söndag 15/2

Saga åker till Hout Bay på marknad med Camilla och kommer hem med en massa fina krims-krams-saker.

Sebastian och Mattias kör 2 timmar bra och rolig segling på Sunset. När vi kommer hem verkar det som att Saga fått i sig något som inte är bra och hon är hängig. Kvällen blir lugn.

Alexander är fortfarande lite kass. 38.4 grader ikväll. Hängig, grinig och jollrandes glad om vart annat. Vi gissar att det är något med kistan och har dragit igång en avmaskningskur. Det är tydligen vanligt här och det var det som Leah hade i början. Hoppas han snart är sitt gamla softa leendes jag.

1 kommentar:

Johan Andersson sa...

Där kom den efter lång väntan. Gött verkar ni ha det där nere, vingårdarna saknar jag.