2011-04-13

Natur

Vi är i skördetid. Av sockerrören. Det går till så att man bränner ner hela fältet och sedan rafsar ihop resterna... Eller nåt. Tydligen bränner man bort alla torra blad och kvar står bara själva stjälkarna som man vill åt. Men resultatet är att det nästan varje morgon nu är ett stort fält som står i brand och bolmar upp ett enormt rökmoln som sprider sotflagor över en stor del av ön. Känns sisådär miljövänligt faktiskt! Men förhoppningsvis är det någon klok person som tänkt till och kommit fram till att detta är det bästa sättet?

Betydligt mer miljövänligt känns det att gå ut i vår trädgård och plocka en limefrukt från trädet på baksidan och lägga ner i dagens drickaflaskor för att få god smak på vattnet. Man kan förmodligen dricka kranvattnet, men vi tar det säkra före det osäkra och kokar det alltid först. Så får man i allafall bort lite av den konstiga smaken på vattnet.

På tal om smak så har Robin nu testat sig igenom både potatis och avocado. Ska man tro honom så är inget av det särskilt gott. Han tittar konstigt på oss med munnen öppen och får kväljningar när han börjar få ner det i halsen. Mycket bättre att bara spotta ut eländet. Får se vad vi provar härnäst...

Igår blev det boende-separation till slut. Två barn är betydligt lugnare än fyra! Om de dessutom somnar tidigt som igår och idag så blir kvällen underbart skön med paus för öronen. Nu blev även huset nästan löjligt stort med ett rum till Robin, ett till Alexander och ett till oss.

Seglingen idag delades upp med många svängar på Kanaha för Saga (fem på en och samma våg!) och åtminstone en fantastiskt fin och hög framåtloop på Kuau för Sebastian. Alexander ägnade sig under tiden åt ivrigt badande. Kyla sätter inte stopp och idag lekte han länge på en bodyboard i vattenbrynet.

I morgon åker vi nog till stranden. :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Har läst er blogg då och då. Förstår att mycket är härligt!
Vi som träffat era småttingar kan skönja en viss skilnad i matvanor...
Se upp så ni inte blir beroende av rökningen!
A.B-O.