2008-07-10

Force 2009

Helt plötsligt damp det ner lite nollnio-segel. Kul!!
De skulle inte kommit förns om 3-4 veckor men eftersom Fahlén flög in sina kites följde seglen med också. hur kul som helst mitt i högtrycket.
Plockade ut fyrsju, femtre och femsju. Har tänkt att femsju
skall funka som största nu och efter dagens test i minst sagt marginel vind tvivlar jag inte en sekund att det kommer funka.
Nollniorna har ffa mera genomskinlig x-ply än nollåttorna och det kommer vi nog uppskatta i onshore ridningen. Annars är det väl inte jättestor skillnad i designen förutom på lite nya features. Strappen för att hålla ihop rullat segel är tightare så det går att rulla hårdare. Det är nytt mastfots-skydd som känns riktigt tjockt och fint. Toppen är mera vaderad och skyddad. Det finns även markering för bomhöjden som gör det lättare att sätta bommen på samma höjd varje gång. Lite småsaker som man kan tycka borde kommit tidigare men nu är de iaf med på seglen. Bättre sent än aldrig.

Stack ut till fiskebäck vid 17.30. Tänkte att om det inte blåser så grillar vi och softar. På mätarn stod det åtta fem. Dvs toppar på 8 m/s. inte mycket. Perfekt att testa om femsjuan kommer funka som största segel alltså.

Guppade ut och lajade lite uppwind och sail-body tresexti. seglet kändes lätt och fint. Det är duktig buk i understa lattan och den smäller duktigt när den går över ibland. Får kanske släppa lite på den. pumpade upp planing ett par gånger till att börja med och det var skön balans i det. I de få byarna som kom då och då planade jag upp förvånandsvärt tidigt och det var inga problem att ställa in en grubby 540. Gutt mos.

Gillar gult så det fick bli lite gula i år också, och ett rött.

Inga kommentarer: