2008-07-13

Bonus på den du!

En ytterst tveksam prognos igår förvandlade sig till en helkväll med bra ladd i Apelviken.
Funderade först på att köra fiskebäck på eftermiddagen men LS ringde in en ny prognos och hetsade S och mig att åka ner till Varberg. Skönt att kunna samåka när det är lite tveksamt, spar ju både plånkan och miljön.
Vinden skull komma sent men vi stack vid 16. Lika bra det eftersom ingen hade så mycket på schemat ändå. Förutom S då som var tvungen att sweet-talka sig ur en middag i Lerum. Bra jobbat grabben, H är MYCKET förstående. Himla tur de seglar själva våra sambos och vet hur viktigt det är för livsglädjen.
Väl nere verkade det bli katastrof minst sagt. Vinden gic från S till OSO och flera tunga regnbyar passerade innan det klarnade upp och vred över på SV vilket tog ca 5 minuter. Konstigt att väder kan bete sig på det sättet. Den tanken glömde vi snabbt medan vi funderade på om det skulle dras på en 5.7'a först för att sedan rigga ner. Njaaa.... det ökade
snabbt och 5.4 verkade ju funka.
Ut med freestyle och 5.3 först och rejsa runt lite. Till att börja med marginellt men flakas, spocks, grubbys, framots och shuvits laddades friskt ändå. Snart var S på vattnet också och det är förnedrande så tidigt han planar på 85'an. Vore det inte en synd att köra sådant skulle jag också ha den brädan. Snart var hela bunten överriggad och första tanken var att byta till Global 83 men det visade sig onödigt att fortsätta med 5.3 så det blev till att rigga ner till 4.7. Iom det har alla 09'orna varit i vattnet. Känns inte som att det är så stor skillnad från 08. Tror de mest har jobbat med nya features på seglet och den visuella designen. Sikten är rikligt mycket bättre på dessa än 08'orna.
Det seglades på hårt ända fram till 23. Och oj vad trötta vi blev.

Jag är skitnöjd med seglingen igår. Shuvitsarna lossnar mer och mer och det är ett sjukt skönt hopp. Så avigt blir liksom görigt på något vis. Fick även känna på hur de
t är att få för mycket bakvind och bli tillbaka-kastad så att säga. Riktigt skumt och lite ont. Annars var väl höjdpunkten igår att det stod en bakåt till slut. Det var länge sedan. Framotarna blir också bättre och bättre. Måste ladda åt andra hållet snart också..... Ser ut att kunna bli mera segling i veckan men då får jag nog hålla mig i Fiskebäck eftersom det är dags snart, vilken minut som helst faktiskt.

Inga bilder från kvällen så ni får hålla till godo med denna härliga kebabrulle från Silverkråkan:

Inga kommentarer: