2010-07-07

Late night session

Murphys lag gäller för många men jag tror den gäller mest för oss vindsurfare i Sverige. 
Igår tex blåste det ju ganska bra på eftermiddagen men eftersom jag hade lämning och hämtning på dagis var det bara att ställa in sig på en kväll utan segling. Iof helt OK bara jag kan förbereda mig mentalt i förväg. Vädret var dock fin fint och vad är bättre än en liten picknick-middag tittandes på de som seglar. Senast ute i Björlanda var det även otroligt kul att spring omkring på klipporna, hoppa och klättra så det tänkte jag att vi skulle göra. Nybakat bröd, Camembert, grillad kyckling och 1 liter svenska jordgubbar var ingen match för liten och stor i maten.

Ute i Björlanda var det fullt blås. Mer vind än utlovat minsann. S och Dr H var barnfria och kunde segla tillsammans för en gångs skull, kul. De riggade på 4.2 och 5.3, själv hade jag nog tagit 4.7 men så är ju jag lite bättre än S också.... det såg fint ut, uj uj uj så fint det såg ut.
Nu var jag bara tvungen att komma ut och segla på kvällen och det fick jag. Kollade naturligtvis av prognosen ordentligt innan vi stack till Björlanda för middag ifall att det skull finnas möjlighet att sticka ut efter att sambon kommit hem. Det fanns en vindökning ganska sent som jag la in en förfrågan om att få disponera, denna beviljades. Man kan knäcka Murphys lag genom att göra riktigt galna saker nämligen, och det gjorde jag. När sambon kom hem stack jag neråt med sikte på Apelviken. Mätarna visade bra trycka när jag stack så det var lite jobbigt att se de få som fortfarande var ute vid 20.30 stå och guppa. Skit samma, det skulle ju öka. Tog det lite lugnt med en macka, kaffe och lite dricka och riggade sedan 5.4 och Guerilla 96 med den nya, dyra, fina fenan på 22 svängiga cm som skulle testas. Det gjorde alltså inte så mycket att jag glömt min vågis hemma. 
Word of advice: Är du van vid att ha alla prylar i bussen, ta då ALDRIG ut något, även om du skall till ett freestyleställe över helgen och behöver plats.
21.30 satte jag tassarna i vattnet, ungefär vid tjock-TV'n som stod på stranden. Till att börja med minst sagt mediokra förhållanden med guppa där inne och hyggligt drag där ute. En del fina set som gick att svänga eller träna framåt/bakåt på gjorde ändå seglingen riktigt rolig. Höjdpunkterna för kvällen var några framåtar som jag hittade bra ballans i och fick bra rotation i. Kul! Jag måste även lyfta fram en duckis i fullplaning, halvtysk som jag är.
Väldigt nöjd med fenan blev jag också. Den passade bra på Sambons 96'a som är en riktig allround-planka, grym helt enkelt.
Solen går nu ner 22.05 och det är tillräckligt ljust för segling till ca 23.00. Är man dock helt svältfödd på segling och dessutom har lyckats lura Mr Murpy går det att segla till 23.22.

Dr H drar iväg med 4.2 i Björlanda

Inga kommentarer: