2008-05-05

Wienerbröd, öl och lasagne

Veckan i Klitmöller blev inte riktigt som vi tänkt. Årets tyngsta högtryck låg på hela denna vecka också.
Trotts detta lyckades vi pressa ut 3 dagar med freestylesegling. Det började helt klart lovande med bra dragan i 5.3 nere i Krik. Alla var på ladda på humör men lite ringrostiga. Peder fokuserade helt klart på plattvattenframåtar och gjorde det strålande. Staffan och jag laddade mest spockar, flakas och grubbys vilket resulterade i en hel del nosar i botten eftersom det var väldigt lågt vatten. Förvånansvärt nog kom jag igång bra med flakasana och satte en hel del.
Efter det satte högtrycket tvärstopp för seglingen. Den lilla vinden som var kom från SO och pressade undan alla möjligheter till swell så det blev ingen surfing heller.
Eftersom prognoser studeras hårt när det inte blåser var det inga problem att fatta att om vi skulle segla fick det bli på ostkusten. Kring Grenå verkade det kanske kunna leverera åtminstone en 5.3 och även lite vågor. In i bussen gubbs. Nu hade även Adde joinat så vi slapp trängas 3 pers fram i bussen.
I Grenå hittade vi en riktigt fin strand med stenrev som det säkert blir fina vågor runt om det blåser mer. Oturligt nog blev det aldrig så mycket vind eller vågor denna dagen. Vi körde 5.3 med bra drag en timme och lite sämre drag en timme till. Behållningen var ett stycke genomförd E-slider och det fina vädret. På slutet blev det även riktigt spännande när ett par tjejer nästan inte lyckades komma in eftersom vinden dog totalt. När vi åkte stod de till slut på stranden och sjöräddningen behövde inte rycka ut denna gången.
Senare under veckan lyckades vi med lite tur krama ut en timmes planing och en timmes segelsnurr med 6.3 i Krik.

Veckan kan väl sammanfattas med 3 ord... wienerbröd, öl och lasagne.

Ett annat stort ögonblick denna veckan var när Goe visade sig baka pizza på svenska och bjöd på en inbakad med köttfärssås och spagetti!! Hur gott som helst!!


Inga kommentarer: