2008-05-13

3 rövare i en V50

Man vet att man läst ett galet mail som föreslår något otänkbart och därför lika utmanande när blicken söker av skrivbordet efter oavklarade uppgifter samtidigt som stämbanden pressar fram ett "ääää eee .. jag drar" till kontorsgrannen. Rille hade tydligen hittat lite vind utanför Gislöv under seneftermiddagen och "Mr Prognos" visade sig ha rätt.
1½ timme senare rullar 3 rövare förbi IKEA på väg söderut. Rilles nya V50 går fint men dricker mycket sprit i motvinden. I Skåne är det vind... och allt verkar lovande.
Det är säkert 10 segel på vattnet när vi bromsar in och stannar på vändplatsen i Gislöv. 4 pers är märkligt lika sånna man läser om i Boards och Windsurf. Det bjuds upp till freestyle i världsklass från grabbarna Frans och deras polare. äh.. jag vet egentligen inte vilka det var mer än Kiri och Ruben. Det var väl Tonky eller Taty också skulle jag tro. Kul hur som helst.
På med 5.3-trasan och i med en näve russin/nötter. Vobbla ut bland stenarna i det äckliga vattnet och iväg. Gott att vara på vågisen igen. Johan fick låna min 75'a idag eftersom han är sugen på en sådan, jag körde Global 83. 5.3 visade sig vara precis lagom hela kvällen. Lite onshore om man skall klaga på riktningen man det skall man inte efter 1 månads bleke i Göteborg. Vågor upp till strax över Gubbe som borde byggt lite mera men inte gjorde det. Kallt satan om fingertopparna i 9 graders vind.
3 timmar, ett gäng bra träffar, många dåliga och några loopar senare är alla riktigt sega men nöjda när vi sätter oss i bilen och rullar hemmåt.
Hemma vid 01.30 och djävulskt trött idag. Värt varenda spänn och flextimma.

Bilder kommer!

Inga kommentarer: