2008-06-09

Getskär

Vi stack tidigare från SM eftersom prognosen visade brisvind på västkusten på lördag eftermiddag samt att det eventuellt skulle bli vind på söndag kväll längre norrut.

Stannade till i Varberg och körde Norra näs ett par timmar. Det var första gången jag var där och det visade sig vara ett riktigt bra spot. En ganska stor vik med grunt vatten i hela viken och fritt blås från NNV (tror jag). Vi körde ett par timmar med halvbra drag i 6.2. Satte några E-sliders och lite spockar men inget direkt med tryck i, det var det lite för lite vind för. Den enda framgången var egentligen att jag lyckades släppa framhanden i en flaka men den stod inte.

Prognosen för söndagen visade sig stämma och vinden kom fram på eftermiddagen. Det passade väldigt bra eftersom det var lite släkt på besök. Vid 15 fick det var nog med det och vi styrde 42tusenmilarn mot Getskär. En mikshake på mcd i Kungälv för att orka.
Det var förvånande mycket vind och vi drog på 4.7. Gott mos. Äntligen ett lite mindre segel. Till att börja med var det übertryck. Trimning var nödvändig och ett par cm ner och ut fick det bli direkt. Dagen gick i Flaka och E-sliderns tecken. Laddade bara en spock och en grubby... resten var E-slider, flaka och loopar. Det gick riktigt bra med looparna och e-slidern stod ett gäng gånger också. Skönt... får gå vidare med Puneta eller sw chacho nu.


Inga kommentarer: