2010-08-18

In i spiltan

Då var sommaren över för den här gången. Eller ja, när solen kikar fram är det fortfarande sommar men semestern tog som vanligt slut för tidigt. 
Någon av de sista dagarna, tror det var i lördags, var det OK segling på N långt ut i Apelviken. Tror inte jag seglat så långt ut tidigare faktiskt. Inte direkt några höjdar förhållanden men vem klagar på bra tryck i 5.4 efter denna sommaren? Inte jag iaf trotts chop och mycket brännisar. trodde de gillade kallt vatten och simmade ut till havs när det blir för varmt inne vid land. Laddade på lite loopar, spocks, grubbys och flakas men körde underbart dåligt. Lill Mackan var också ute och visade ffa hur en framåt skall ges bra höjd nämligen genom att för seglet upp och framåt samtidigt som skotningen genomförs. Aja, det är bara att ladda vidare så kanske det kommer så småningom.

Har glömt attnämna att jag småsnackade lite med en trevlig Dansk på stranden den där underbara 4.0-fredagen i Hanstholm. Anledningen var att ha körde Quatro quad 2010, både 85 och 75, och fullkomligt älskade brädorna. Undrar hur många dagar han haft på dem sedan han fick dem i vintras, fler än de flesta svenskar troligtvis. Hans tips till alla quatro quad-seglare var hur som helst att absolut köra dem med mastfoten långt bak, så långt bak det går. Fattade inte riktigt allt han sa men det är tydligen så det skall vara bara så ni vet.

Snart dimper det in lite nya prylar också. Kul. Först ut är segel som borde komma inom en mycket snar framtid. Brädorna ligger på båt så håll tummarna för medvind hela vägen in till Holland och ingen jävla strejk där i år, en enkel omstuvning och sedan hårda sydliga vindar för en smärtfri gång till Göteborg. Leverans någon gång mitten av sept vilket är så synd eftersom en vecka i Danmark väntar med start den 11:e en vecka tidigare och jag får med lite nytt. Som vanligt är det inget man styr över så det ger inte så mycket att bli för upprörd.

Under PWA hoppas vi på mera vind och större vågor på revet.


Inga kommentarer: